Wat zijn gezonde snacks voor een avondje bankhangen? Het is moeilijk om niet naar een zak chips te grijpen, zonder te kijken een pak koekjes leeg te kijken… Tijdens het kijken van een leuke film kun je wel blijven snoepen. Als je zo elke week een paar avonden hebt, tja, dan vliegen de kilo’s er wel aan. Daarnaast is koek, snoep en chips echt niet goed voor je gezondheid.

In deze post hoop ik je te inspireren met gezonde snacks voor na het avondeten.

10x tips gezonde snacks avond
Variatie is altijd belangrijk (en ook erg leuk), daarom heb ik een achttal tips om een avondje caloriearm te snacken. Gezond snacken in de avond is helemaal niet zo moeilijk!
gezonde snacks avond
Tip 1. gezonde snacks avond: bevroren banaan
Oké een banaan ziet er niet zo smakelijk uit als je hem even in de vriezer stopt (hij kleurt bruinig), maar hij is wel echt heerlijk om te eten! Zulk intens smakend bananenijs heb je nog nooit gehad!
banaan-snack savonds
Tip 2. gezonde snacks avond: een handje amandelen
Amandelen zit vol vitamine E, wat het ouderdomsproces tegengaat en wat het hongergevoel stopt doordat deze nootjes boordevol eiwitten zitten. Hartstikke verantwoord!
amandelen snack 's avonds

Tip 3. Gezonde snacks avond: geroosterde kikkererwten
Deze snack is een must voor de vegetariër, boordevol eiwitten die normaal ook in vlees zitten. Dep de kikkererwten droog, rol ze in paprikapoeder en rooster ze 12 minuten op de ene kant en vervolgens 10 minuten op de ander kant in de oven. Voilà! Borrelnootjes!

Tip 4. Gezonde snacks avond: worteltjes
Lekkere frisse heerlijke oranje worteltjes! Wortels bestaan voor 85% uit water, dit is dus een erg mager product. Daarnaast zit er een wortel een stof die goed is voor je ogen en natuurlijk de nodige vitaminen!

Tip 5. Gezonde snacks avond: magere yoghurt met blauwe bessen
Yoghurt vult, bevat calcium en eiwitten dus stilt de honger. Neem wel de magere variant, of anders een sojaproduct ter vervanging. Blauwe bessen zijn een Superfood, powerfruit dus eigenlijk! Boordevol vitaminen en antioxidanten. Elke soort fruit is goed natuurlijk.

Tip 6. Gezonde snacks avond: ontbijtkoek
Smeer een plak ontbijtkoek met een dun laagje boter en je hebt de ideale hartige gezonde snack.

Tip 7. Gezonde snacks avond: een zoete smoothie
Stil je zin naar suiker met een fruitsmoothie. Gebruik als basis bevroren banaan en voeg yoghurt toe en verschillende soorten rood fruit uit een pakje bevroren fruit uit de supermarkt. Ingevroren fruit is net zo gezond! Heerlijk!
s avonds gezonde snacks smoothies
Tip 8. Gezonde snacks avond: zelfgemaakte tzatziki
Maak zelf tzatziki door komkommer te raspen (wel uit laten lekken) en te mixen met magere kwark, twee teentje geperste knoflook en een beetje peper en zout. Dip met frisse paprikastengels.

Niet meer snacken na 9 uur ’s avonds
Dit is geen fabeltje. Zorg ervoor dat je niet meer snackt een paar uur voor je gaat slapen. Het is niet goed voor je nachtrust als je spijsvertering nog aan de gang is als je slaapt. Ook wordt het voedsel dan niet goed verteerd, waardoor het omgezet wordt in vet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Koop advies

Recente posts

Uit de Categorie

Lifestyle

Lees meer gezonde tips &
fijne weetjes over wat je eet

fruit tussendoortje

10 gezonde snacks voor 2023

Er zijn veel gezonde snackopties om uit te kiezen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en voedingsbehoeften. Hier zijn tien gezonde snackideeën om te overwegen: Vers

Lees verder