Veel mannen hebben het liefst natuurlijk ‘gewoon’ een portie bitterballen of blokjes kaas bij hun biertje. Maar dat is niet per se in hun beste belang. Gezonde snacks zijn natuurlijk in het algemeen beter voor het menselijk lichaam, maar voor mannen geldt dat bepaalde gezonde snacks in het bijzonder van belang zijn voor hun lichaam. We zetten een aantal van die belangrijke gezonde snacks op een rijtje.

gezonde snacks mannen

Bleekselderij

Bleekselderij klinkt natuurlijk al heel gezond, maar het zou voor mannen nog een ander positief effect kunnen hebben: de feromonen adrostenon en adrostenol die in bleekselderij zitten zouden een aantrekkende kracht hebben op vrouwen. Vanwege die suggestie aten de Romeinen het ook veel. Maar hoe maak je bleekselderij lekker als snack? Door stukjes in de hummus te dopen!

Watermeloen

Het laatste waar je als man op zit te wachten, is een erectiestoornis. Dat haalt toch aardig wat plezier uit het leven. Snacken op watermeloen kan helpen om erecties te verbeteren. In deze vrucht zitten namelijk de aminozuren arginine en citrulline. Deze bevorderen de productie van stikstofmonoxide, een verbinding die helpt om de bloedvaten in het lichaam te ontspannen. Dit zorgt voor een betere bloedtoevoer naar penis, waardoor een betere erectie mogelijk gemaakt wordt. Het erectiemedicijn Caverject werkt ook ongeveer zo: het verwijdt de bloedvaten om een betere bloedtoevoer mogelijk te maken.

Edamame bonen

Soja is een belangrijke voedingsstof voor mannen. Door de isoflavonen die in de sojaboon zitten helpt het consumeren van sojaproducten om de gezondheid van de prostaat te beschermen en het risico op prostaatkanker te verlagen. Maar hoe kun je nou snacken op soja? Koop edamame bonen! Dit zijn jonge, groene sojabonen. Deze kun (zelfs zonder boter of olie) opbakken in de pan met wat peper en chilivlokken. Prikkertje erbij en je hebt een heerlijke snack die ook nog eens gezond is.

mannen snacks

Vette vis

Voor een tussendoortje is vette vis een keer of twee per week een prima optie. Vissoorten als zalm, makreel, tonijn, haring en sardines zijn raak aan omega-3 vetzuren. Deze kunnen helpen om het risico op typische mannenaandoeningen zoals prostaatkanker en hart- en vaatziekten te verminderen. En het met mag dan wel vette vis zijn, maar het gaat hier om gezonde, onverzadigde vetten.

Al deze zaken maken snacken een stuk gezonder en acceptabeler. Uiteraard blijft snacken met mate wel verstandig. Het is simpelweg niet goed om consequent meer te eten dan je lichaam nodig heeft. Maar een gezond tussendoortje op z’n tijd moet zeker kunnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Koop advies

Recente posts

Uit de Categorie

Lifestyle

Lees meer gezonde tips &
fijne weetjes over wat je eet

fruit tussendoortje

10 gezonde snacks voor 2023

Er zijn veel gezonde snackopties om uit te kiezen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en voedingsbehoeften. Hier zijn tien gezonde snackideeën om te overwegen: Vers

Lees verder