Er zijn veel momenten op de dag dat je “even trek” hebt. Je kunt dan kiezen voor iets lekkers, maar er zijn ook genoeg gezonde tussendoortjes te bedenken. Naarmate je meer gezond gaat eten, worden die tussendoortjes eigenlijk ook steeds lekkerder. Althans, zo heb ik dat ervaren.

Inspiratie voor gezonde tussendoortjes

Op deze site plaats ik alle gezonde tussendoortjes die ik zelf vaak maak en eet. Verder sta ik open voor jouw gezonde recepten en tips. Tot slot struin ik regelmatig het internet af om nieuwe recepten, gezonde snacks en tussendoortjes op te sporen.

Ik zal zoveel mogelijk foto’s en uitleg plaatsen, zodat je weet hoe het eruit ziet en hoe je het zelf kunt maken of meenemen.

Bovendien zet ik bij elk gezond tussendoortje een gezondheidsmeter. Hoe meer het metertje naar rechts uitslaat, hoe gezonder het tussendoortje of de snack is. Let wel; het is niet zo dat je gezonder wordt als je meer gaat eten. Maar dat wist je vast al 😉

lijst van gezonde snacks en tussendoortjes

Hier vind je een lijst met gezonde tussendoortjes. Je kunt klikken op de tekst om meer over het tussendoortje te weten te komen!

1. Een banaan
Een banaan is eenvoudig mee te nemen. Veel mensen vragen zich af of een banaan gezond is. Bananen geven energie en voorkomen een hoge bloeddruk, dus zijn een prima tussendoortje.

2. Rozijnen
Rozijnen hebben een lekkere zoete smaak, en je kunt hier lezen of rozijnen gezond zijn.

3. Dadels
Dadels hebben als voordeel dat ze ook buiten de koelkast, lekker lang goed blijven. Bovendien zijn dadels gezond.

4. Wortel
Ook erg gezond zijn wortels. Rauw knagen ze lekker weg. Tegenwoordig verkopen aardig wat supermarkten ze dan ook, wortels zijn

5. Noten
Zijn noten gezond? Het hangt af van de noten die je eet. Sommige noten bevatten bestanddelen die een mens erg graag binnenkrijgt.

6. Appel
Een appel is zeker een gezond tussendoortje, helemaal als je de schil ook opeet.

7. Komkommer
Een komkommer bevat weinig calorieën en vult dus niet echt, maar het is wel een lekker tussendoortje.

8. Crackertjes
Droge crackertjes saai? Ze kunnen best lekker zijn om het geknor in je maag te stoppen, en nog even een uurtje door te werken tot de lunch.

9. Kwark met fruit
In kwark zitten veel eiwitten en heel weinig vet. Je kunt heel veel kwark eten als je wilt, en alsnog niet dik worden. Met een beetje fruit heeft het genoeg smaak om er nog van te genieten ook.

10. Gedroogde abrikoos
In gedroogde abrikozen zijn rijk aan vitamine E en Provitamine A, een goede anti-oxidant. Gedroogde abrikozen zijn ook gezond omdat er weinig calorieën inzitten.

11. Olijven
Veel mensen zien olijven als dikmaker. Er zitten inderdaad wel aardig wat calorieën in, maar er zijn genoeg redenen op te noemen waarom olijven gezond zijn.

12. Walnoten
In Walnoten zitten veel anti-oxidanten (anti gifstoffen) en daarmee zijn walnoten gezond, net als veel andere notensoorten.

13. Amandelen
Amandelen gezond tussendoortje? Ja, amandelen zijn enorm gezond. Ze bevatten diverse eiwitten, vitamine E en mangaan. Amandelen zijn ook nog eens eenvoudig mee te nemen, dus een echte aanrader.

14. Yoghurtje met fruit
Een simpel yoghurtje, eventueel een geitenyoghurt, samen met wat fruit kan goed vullen. Als je het iets zoeter wilt maken, gebruik een scheutje siroop maar dat maakt het natuurlijk iets minder gezond.

15. Cherry tomaatjes
Tegenwoordig in kleine bakjes te koop in sommige supermarkten, en daarmee eenvoudig mee te nemen en daarom zijn cherry tomaatjes wat mij betreft een van de fijnste gezonde tussendoortjes. Even omspoelen, en je kunt ze eten!

 

Koop advies

Recente posts

Uit de Categorie

Lifestyle

Lees meer gezonde tips &
fijne weetjes over wat je eet

fruit tussendoortje

10 gezonde snacks voor 2023

Er zijn veel gezonde snackopties om uit te kiezen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en voedingsbehoeften. Hier zijn tien gezonde snackideeën om te overwegen: Vers

Lees verder