Ben jij een echte liefhebber van tussendoortjes? Grote kans dat je wel eens kiest voor lekkere tussendoortjes als koek, snoep, chips of chocolade. Hartstikke lekker natuurlijk, maar echt goed voor je is het natuurlijk niet. Een stuk fruit daarentegen is wel zeer geschikt als tussendoortje. Waarom dit zo is? Lees snel verder, want wij leggen het je uit in dit artikel!

Fruit is gezond

Een belangrijke reden waarom fruit het perfecte tussendoortje is, is uiteraard omdat het gezond is. Fruit bevat namelijk heel veel vitamines, en vitamines zijn goed voor je. Over het algemeen is de bekendste vitamine dat in fruit zit vitamine C. Deze vitamine draagt bij aan een gezonde en goede weerstand. Vitamines die ook in fruit verwerkt kunnen zitten zijn bijvoorbeeld vitamine A, B of E. Kortom, fruit is enorm gezond en daarom dus ideaal als tussendoortje. Hoe dan ook is fruit namelijk een stuk gezonder dan dat stukje chocolade, koekje, snoepje of zakje chips.

Fruit is voedzaam

Nog een reden waarom fruit heel geschikt is als tussendoortje is omdat fruit enorm voedzaam is. Dit betekent dat je er vaak een vol gevoel aan overhoudt als je fruit hebt gegeten. Als je fruit hebt gegeten, zal je daarom ook niet snel weer trek in iets hebben. Zo voorkom je dus ook dat je daarna steeds weer naar de ongezonde tussendoortjes grijpt. Nog een groot voordeel: fruit is lekker. Misschien vind je de ene fruitsoort lekkerder dan de andere fruitsoort, maar er is vast een fruitsoort waar jij helemaal weg van bent. Als je een of meerdere fruitsoorten lekker vindt, wordt het voor jou ook een stuk makkelijker om dit als tussendoortje te nemen. Je tussendoortje moet tenslotte wel lekker zijn, toch?

Je krijgt er energie van

In fruit zitten veel natuurlijke suikers. Deze natuurlijke suikers zorgen ervoor dat jouw bloedsuikerspiegel omhooggaat en je meer energie krijgt. Als je een stuk fruit neemt als tussendoortje zal je merken dat je hierna meer energie hebt. Dit is ontzettend handig als jij bijvoorbeeld aan het werk bent. Zo kun je even snel een break nemen met een lekker stuk fruit en kun je er daarna weer helemaal tegenaan.

banaan-snack savonds

Keuze uit verschillende soorten

Het fijne aan fruit is dat er veel verschillende soorten zijn. Je hoeft dus echt niet iedere dag hetzelfde fruit te nemen als tussendoortje, je kunt dit lekker met elkaar afwisselen. Wil je thuis over verschillende soorten fruit beschikken? Dan kun je het jezelf makkelijk maken door bijvoorbeeld een fruitmand te laten bezorgen. In zo’n fruitmand zitten veel verschillende soorten fruit. Zo heb jij dus genoeg keuze en hoef je niet telkens iedere dag hetzelfde fruit te eten. Zo kun je de ene dag een lekkere banaan als tussendoortje nemen en de andere dag kiezen voor bijvoorbeeld een appel: ideaal!

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zitten er veel voordelen aan het eten van fruit. Des te meer reden dus om eens wat vaker te kiezen voor een lekker stuk fruit als tussendoortje!

fruit tussendoortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Koop advies

Recente posts

Uit de Categorie

Lifestyle

Lees meer gezonde tips &
fijne weetjes over wat je eet

fruit tussendoortje

10 gezonde snacks voor 2023

Er zijn veel gezonde snackopties om uit te kiezen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en voedingsbehoeften. Hier zijn tien gezonde snackideeën om te overwegen: Vers

Lees verder