Er zijn veel gezonde snackopties om uit te kiezen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en voedingsbehoeften. Hier zijn tien gezonde snackideeën om te overwegen:

  1. Vers fruit: Appels, bananen, aardbeien en andere vruchten zijn rijk aan vitamines, mineralen en vezels en maken een gezonde en smakelijke snack.
  2. Noten en zaden: Noten zoals amandelen, walnoten en pompoenpitten en zaden zoals chia- en hennepzaden zijn rijk aan eiwitten, vezels en gezonde vetten en maken een vullende snack.
  3. Gedroogde fruit: Gedroogde vruchten zoals abrikozen, rozijnen en pruimen zijn een goede bron van vezels en antioxidanten en maken een zoete snack. Let op: gedroogd fruit bevat vaak meer suiker dan vers fruit, dus eet met mate.
  4. Volkoren crackers met hummus: Volkoren crackers zijn rijk aan vezels en hummus is een goede bron van plantaardige eiwitten. Deze snack is vullend en gezond.
  5. Bessen met magere yoghurt: Bessen zijn rijk aan antioxidanten en magere yoghurt bevat eiwitten en calcium. Deze snack is licht en smakelijk.
  6. Appel met pindakaas: Een appel met een laagje pindakaas is een goede bron van vezels en plantaardige eiwitten. Pindakaas is ook rijk aan gezonde vetten.
  7. Groenten met guacamole: Groenten zoals wortelen, komkommers en paprika’s zijn rijk aan vitamines en mineralen en maken een gezonde snack als ze worden geserveerd met guacamole, dat is gemaakt van avocado’s en bevat gezonde vetten.
  8. Kipsalade op volkoren crackers: Kipsalade gemaakt met magere mayonaise en geserveerd op volkoren crackers is een goede bron van eiwitten en vezels.
  9. Hardgekookt ei: Een hardgekookt ei is een goede bron van eiwitten
  10. De laatste tip is om toch nog even te wachten tot de eerstvolgende maaltijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Koop advies

Recente posts

Uit de Categorie

Lifestyle

Lees meer gezonde tips &
fijne weetjes over wat je eet

fruit tussendoortje

10 gezonde snacks voor 2023

Er zijn veel gezonde snackopties om uit te kiezen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en voedingsbehoeften. Hier zijn tien gezonde snackideeën om te overwegen: Vers

Lees verder