gezond ontbijtEen goed begin van de dag is de dag starten met een gezond ontbijt. Je lichaam is als het goed is ongeveer 8 uur onder de pannen geweest en moet weer even wakker worden. Ontbijt geeft je niet alleen de nodige energie om die trein te kunnen halen of om op te starten op je werk, maar maakt je lichaam letterlijk wakker.

Een gezond ontbijt brengt de spijsvertering op gang en hier heb je de hele dag profijt van. Een gezond ontbijt zorgt voor een vliegende start die dips en vreetbuien helpt voorkomen de rest van de dag. De manier waarop je de dag begint, bepaalt voor een groot deel hoe je je de rest van de dag voelt.

Basistips voor een gezond ontbijt:

Warm water met citroen: helpt de spijsvertering op gang te brengen en zuivert je lever en darmen. Tevens zorgt een warme drank ervoor dat de voedingsstoffen uit de rest van je ontbijt goed door het lichaam worden opgenomen. Dit doet een koude drank niet. Drink het warme water met citroen voor je gezonde ontbijt.
Levende enzymen: helpen om het energieniveau de hele dag in balans te houden. Groenten, fruit en kiemen dragen bij aan een gezond ontbijt. Deze houden je bloedsuikerspiegel op peil. Brood, crackers en bijvoorbeeld cornflakes doet dit niet. Deze vormen van ontbijt zorgen voor een tijdelijke piek net na je ontbijt, maar de rest van de dag heb je hier niets aan.
Eiwitten: reguleren ook de bloedsuikerspiegel en geven een verzadigd gevoel, waardoor je niet teveel eet. Goede bronnen van eiwitten bij een gezond ontbijt zijn bijvoorbeeld: (magere en Griekse) yoghurt, amandelen, quinoa, chiazaad, hennepzaad en eieren.
Omega 3-vetzuren: bouw je langzaam op en het resultaat van deze voedingsstoffen in je gezonde ontbijt merk je pas na een aantal maanden. Deze voedingsstoffen zitten ook in amandelen en chiazaden, dus hier sla je twee vliegen in een klap. Daarnaast vind je omega 3-vetzuren in walnoten en lijnzaad.

Even vlug ontbijten?

Ik nam altijd al graag de tijd voor mijn ontbijt. Ik houd er niet van om haastig te vertrekken. Nu blijkt wat voor positieve effecten een gezond ontbijt op de gehele dag heeft en op je leven in zijn geheel, kan ik me niet meer voorstellen dat het gezond ontbijt maar een klein onderdeel van mijn ochtendritueel zou uitmaken.

Een gezond leven, begint allereerst bij een gezond ontbijt. Laat je inspireren door de verschillende manieren om je dag te beginnen.

Ontbijt overslaan ongezond?

Er zijn veel mensen die het ontbijt gewoon negeren. Omdat ze er geen tijd voor hebben of niet “kunnen” eten. Volgens mij zit dat laatste vooral tussen de oren.

Eigenlijk kun je je ontbijt zien als de brandstof voor je dag. Maar zou jij met een lege tank aan een lange autorit beginnen? Of met een brandstof waarvan je weet dat je motor het daarmee minder lang uithoudt? Onderschat het belang van een gezond ontbijt niet!

Koop advies

Recente posts

Uit de Categorie

Lifestyle

Lees meer gezonde tips &
fijne weetjes over wat je eet

fruit tussendoortje

10 gezonde snacks voor 2023

Er zijn veel gezonde snackopties om uit te kiezen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en voedingsbehoeften. Hier zijn tien gezonde snackideeën om te overwegen: Vers

Lees verder