Boeken kunnen een schat aan kennis en inspiratie bieden als het gaat om gezond eten en voeding. Of je nu op zoek bent naar recepten, wetenschappelijke inzichten, of gewoon wat motivatie om een gezondere levensstijl aan te nemen, deze 10 boeken zijn een must-read.

Voor mensen die recent nog een Boekenbon hebben ontvangen, die kun je helaas niet bij Amazon besteden maar wel bij Bol.com! Lees hier hoe je de boekenbon bij Bol.com kunt besteden.

Let op: wij maken gebruik van affiliate links, onder andere van Bol.com en Amazon. Wij ontvangen hier een commissie voor indien u via onze link iets aanschaft.

1. “Eet, Bid, Beminnen” door Elizabeth Gilbert

Dit boek is een prachtige memoire waarin de auteur haar zoektocht naar evenwicht en geluk beschrijft. Het beschrijft haar reizen door Italië, India en Indonesië, waarbij eten een centrale rol speelt in haar ervaringen. Het boek zal je inspireren om de vreugde van eten te omarmen en bewust te genieten van elke maaltijd.

eten bidden beminnen

Check prijs bij Amazon.nl

2. “De Voedselzandloper” door Kris Verburgh

In dit boek deelt Dr. Kris Verburgh zijn inzichten in voeding en gezond ouder worden. Hij presenteert het concept van de voedselzandloper, waarbij voeding wordt gecategoriseerd op basis van gezondheidsvoordelen en levensverwachting. Het boek moedigt aan om bewuste keuzes te maken bij het selecteren van voedingsmiddelen voor een gezondere levensstijl.

voedselzandloper

Check prijs bij Amazon.nl

3. “How Not to Die” door Michael Greger

In dit boek onthult Dr. Michael Greger de wetenschappelijke feiten achter veelvoorkomende ziekten en hoe voeding een cruciale rol speelt bij het voorkomen en omkeren ervan. Het boek bevat een lijst van voedingsmiddelen die kunnen helpen om gezond te blijven en een lang en vitaal leven te leiden.

Check prijs bij Amazon.nl

4. “De Plantparadox” door Steven R. Gundry

Dit boek werpt een nieuw licht op gezonde voeding door te focussen op lectines, eiwitten die in sommige plantaardige voedingsmiddelen voorkomen en mogelijk schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid. Dr. Gundry biedt een gedetailleerd plan om je voeding aan te passen en je gezondheid te verbeteren.

Check prijs bij Amazon.nl

5. “Superfood Recepten” door Julie Montagu

In dit boek presenteert Julie Montagu een scala aan heerlijke en voedzame recepten met superfoods. Superfoods zitten boordevol voedingsstoffen en antioxidanten, en dit boek biedt talloze manieren om ze op een smakelijke manier in je dagelijkse maaltijden te verwerken.

superfood recepten

Check prijs bij Amazon.nl

6. “Zout, Suiker, Vet” door Michael Moss

Journalist Michael Moss onderzoekt in dit boek de invloed van de voedingsmiddelenindustrie op onze eetgewoonten en gezondheid. Het boek onthult de manipulatieve tactieken die worden gebruikt om ons te laten hunkeren naar ongezonde voedingsmiddelen en biedt inzichten om betere voedingskeuzes te maken.

zout suiker vet

Check prijs bij Amazon.nl

7. “Salt, Fat, Acid, Heat” door Samin Nosrat

In “Salt, Fat, Acid, Heat” neemt chef-kok en culinair schrijver Samin Nosrat je mee op een culinaire ontdekkingsreis waarin ze de essentiële elementen van koken onderzoekt: zout, vet, zuur en warmte. Het boek is gebaseerd op de overtuiging dat als je deze vier elementen begrijpt en beheerst, je in staat zult zijn om heerlijke en gebalanceerde maaltijden te bereiden.

Samin Nosrat legt uit hoe zout de smaak verbetert, vet textuur en rijkdom toevoegt, zuur balans en frisheid biedt, en warmte de bereiding van voedsel beïnvloedt. Het boek is gevuld met praktische tips, technieken en heerlijke recepten die je helpen om beter te begrijpen hoe deze elementen samenwerken en hoe je ze kunt gebruiken om heerlijke maaltijden te creëren.

salt fat acid heat

Check prijs bij Amazon.nl

8. “Mindless Eating” door Brian Wansink

Psycholoog Brian Wansink onderzoekt in dit boek hoe ons eetgedrag wordt beïnvloed door onze omgeving. Hij presenteert slimme strategieën om bewuster te eten en minder te worden beïnvloed door externe factoren die ons tot overeten kunnen aanzetten.

Check prijs bij Amazon.nl

9. “Het Dorito Effect” door Mark Schatzker

In “Het Dorito Effect” onderzoekt Mark Schatzker hoe de voedingsindustrie smaakstoffen en aroma’s heeft gemanipuleerd om voedsel aantrekkelijker te maken, terwijl de voedingswaarde afneemt. Hij onthult hoe deze kunstmatige smaken onze zintuigen misleiden en ons ertoe aanzetten meer te eten zonder voldoening te vinden. Dit boek biedt een interessante kijk op hoe ons voedsel de afgelopen decennia is veranderd en moedigt aan om terug te keren naar authentieke en voedzame voedingsmiddelen.

Check prijs bij Amazon.nl

10. “Het Blue Zones Kookboek” door Dan Buettner

Dit kookboek is gebaseerd op het concept van Blue Zones – gebieden in de wereld waar mensen gezonder en langer leven. Het boek bevat recepten en eetgewoonten die zijn afgeleid van de levensstijl van mensen in deze zones, waarbij de nadruk ligt op verse, plantaardige voeding en gezonde vetten.

Check prijs bij Amazon.nl

 

Tot slot

Door het lezen van deze inspirerende boeken kun je je kennis vergroten en nieuwe ideeën opdoen om gezondere eetgewoonten te ontwikkelen. Of het nu gaat om het kiezen van gezondere voedingsmiddelen, het bereiden van voedzame maaltijden of het begrijpen van de wetenschap achter voeding, deze boeken zijn een waardevolle aanvulling op je bibliotheek voor een gezonder leven.

Koop advies

Recente posts

Uit de Categorie

Lifestyle

Lees meer gezonde tips &
fijne weetjes over wat je eet

fruit tussendoortje

10 gezonde snacks voor 2023

Er zijn veel gezonde snackopties om uit te kiezen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en voedingsbehoeften. Hier zijn tien gezonde snackideeën om te overwegen: Vers

Lees verder