groene smoothiesGroene smoothies zijn helemaal hip! Ontbijt met een groene smoothie en je dag kan niet meer stuk. Steeds meer mensen ontdekken wat een groene smoothie voor hun gezondheid kan doen en zijn helemaal om. Ook ik start zo vaak als ik kan mijn dag op deze manier en ik voel me er vervolgens de hele dag vitaal door.

Het was wel even wennen hoor, die gifgroene kleur, maar alle voordelen wegen hier absoluut tegen op.

Hier vind je trouwens een boek met 125 groene smoothie recepten.

Wat zijn groene smoothies precies?

Een groene smoothie is een smoothie gemaakt van vers fruit (ongeveer 2/3 stuks) en rauwe groene bladgroente (100/200 gram). Denk bij de groente bijvoorbeeld aan spinazie, sla en andijvie om mee af te wisselen.

Het is even wennen, maar als je vers fruit toevoegt, zoals bijvoorbeeld appel of banaan, word je drankje lekker zoet. Een groene smoothie is dus allesbehalve bitter en het smaakt ook niet per definitie naar groente. Hierbij kun je yoghurt toevoegen, maar bij voorkeur water.

groene-smoothies-spinazie-afvallen

Groene smoothies en afvallen

Door het veelvuldig eten van rauwe groente en vers fruit beïnvloed je je stofwisseling positief en dit zorgt ervoor dat je langzaam (of bij sommigen heel snel) je overtollige vet verliest.

Natuurlijk hoort genoeg beweging ook bij afslanken (en een gezonde levensstijl in het algemeen) en een groene smoothie geeft je de energie die je hiervoor nodig hebt. Daarnaast smaakt een groene smoothie gewoonweg heerlijk.

Het beste is om je dag te beginnen met een groene smoothie als deel van je ontbijt, maar natuurlijk kun je deze ook als lunch of als tussendoortje drinken. Lees hier waarom het belangrijk is je dag te starten met groente en fruit.

Waarom is een groene smoothie gezond?

– Energie: in fruit zitten gezonde koolydraten die je een vitale boost geven de hele dag door. Start dus met een groene smoothie als gezond ontbijt.

– Vocht: een goedgevulde smoothie is al gauw 1 liter en dit heeft je lichaam nodig. Gedurende de nacht verlies je veel vocht en dit wordt aangevuld door het sap dat uit het vers fruit komt en het water dat je toevoegt aan je groene smoothie. Alleen een goed gehydrateerd lichaam werkt optimaal.

– Amonizuren: zijn de bouwstenen voor eiwitten en erg belangrijk voor een gezond lichaam. Deze amonizuren zijn rijkelijk aanwezig in de groente van je groene smoothie.

– Calcium: ook calcium en allerhande mineralen zijn te vinden in bladgroente en zorgen voor goede botten en tanden. De beste cgroene smoothie gezondalcium vind je niet in zuivelproducten, maar in groente.

– Vezels: in zowel groente als fruit zitten oplosbare vezels. Deze vezels brengen in de ochtend de spijsvertering op gang, zorgen ervoor dat andere gezonde voedingstoffen door het lichaam worden opgenomen.

– Ontgiften: je helpt je lichaam ontgiften en afvalstoffen kwijt te raken als je elke dag genoeg groente en fruit eet. We leven in een vervuilde wereld en je lichaam heeft dit nodig, dus eet gerust meer.

– Een zonnetje in een glas: de groene bladgroente dankt zijn mooie groene kleur aan het stofje chlorofyl, wat deze groente zijn kracht geeft. De groente neemt door deze stof zuurstof op en hij betekent hetzelfde voor jou in jouw lichaam. Ook werkt deze stof ontstekingsremmend, wat ziektes tegengaat.

 

Laat een reactie achter als je graag wilt dat ik ook op deze site wat Groene Smoothies recepten plaats.

Koop advies

Recente posts

Uit de Categorie

Lifestyle

Lees meer gezonde tips &
fijne weetjes over wat je eet

fruit tussendoortje

10 gezonde snacks voor 2023

Er zijn veel gezonde snackopties om uit te kiezen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en voedingsbehoeften. Hier zijn tien gezonde snackideeën om te overwegen: Vers

Lees verder