In veel gerechten wordt tegenwoordig de specerij gember gebruikt. Het heeft een typische geur waarvan je moet houden. Hou je ervan dan is het zeker de moeite waard om af en toe een kopje gemberthee te drinken. Dit zijn zes voordelen van het drinken van gemberthee. 

Eerder schreven we al een artikel over wat gember gezond maakt.

1. Kalmerend effect

Sta je onder grote druk dan is het heerlijk om even thee te drinken. Kies je voor gemberthee dan vermindert dat stress. Zelfs keuzestress wordt minder. Heb je bijvoorbeeld al moeite met iets simpels zoals een keuze te maken tussen een ted baker tas of een Clutch? Drink eerst wat gemberthee. Het verlicht spanning, je krijgt er een beter humeur van en de keuze is daarna snel gemaakt.  

2. Frisse adem 

Maak je je weleens zorgen over het feit dat je na het eten van een maaltijd niet zo fris uit je mond ruikt? Goed nieuws, want drink je na het eten gemberthee dan neutraliseert dat de geur en de smaak in je mond. Erg fijn als je niet wilt dat andere mensen ruiken dat jij knoflook hebt gegeten. 

3. Helpt gewicht verliezen

Het drinken van gemberthee versnelt de spijsvertering, je maaginhoud gaat vlotter naar je darmen toe. Bovendien is gember een vetverbrander. Twee factoren die je helpen in de strijd om kilo’s kwijt te raken. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je een vol gevoel krijgt van gember en dat is ideaal, want dan neem je minder vaak een tussendoortjes. 

4. Spierpijn verlichten

Gemberthee verbetert de doorbloeding in je lichaam. Daarom helpt het als je pijnlijke spieren hebt. Heb je een intensieve training afgewerkt sluit die dan af met het drinken van gemberthee. Het kan de spierpijn de volgende dag verlichten. En wist je dat gember bekend staat als onstekingsremmer? Het helpt bij mensen die chronisch veel klachten hebben. 

5. Misselijkheid 

Met name voor vrouwen die zwanger zijn en ’s ochtends erg misselijk zijn is het fijn om de dag te starten met een kopje gemberthee. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit drankje echt helpt tegen misselijkheid. Het schijnt eveneens te helpen bij wagenziekte. Maar dan moet je wel kleine slokjes gedurende je hele reis drinken. 

6. Hartziekten

Uit onderzoek blijkt dat gemberthee diverse hartziekten kan voorkomen. Drink je het regelmatig dan daalt je cholesterol en bloedsuikergehalte. En dat is positief voor het voorkomen van hart- en vaatziekten. Nu is het natuurlijk wel zo dat je daarnaast ook gezond moet eten. Stop dus in de supermarkt eveneens veel groente en fruit in je shopper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Koop advies

Recente posts

Uit de Categorie

Lifestyle

Lees meer gezonde tips &
fijne weetjes over wat je eet

fruit tussendoortje

10 gezonde snacks voor 2023

Er zijn veel gezonde snackopties om uit te kiezen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en voedingsbehoeften. Hier zijn tien gezonde snackideeën om te overwegen: Vers

Lees verder